Berlin Marathon og Berliner Schnauze

Hvis der er en ting vi danskere i Berlin altid kommer til at tale om når vi mødes, så er det ‘Berliner Schnauze’. Berlinerens direkte måde at være på. Jeg tænker deres talemåde må være direkte modsat af vores ‘Har du ikke noget pænt at sige, så lad være’. For de siger det altid når de har noget negativt at side. Også selvom det er til en vildt fremmed.

Et tydeligt eksempel oplevede vi i søndags, da vi var ude og se Berlin Marathon. Vi stod ved siden af en højtaler, og en dame to meter fra mig, gestikulerede til mig, at det ikke var godt med Astrid ved siden af højttaleren. Jeg ignorerede hende, men tror du ikke hun kom hen til mig og belærte mig om hvor skadeligt det var for et barn at være lige ved siden af højttaleren, osv. Jeg hørte ærlig talt ikke hvad hun sagde, for jeg blev simpelthen så irriteret på hende, og jer der kender mig godt, ved at jeg ikke gider finde mig i sådan noget. Jeg sagde så vredt på engelsk (mit tyske er ikke godt nok til at håndtere ophidsede situationer), at hun skulle passe sig selv. Men altså et typisk eksempel på Berliner Schnauze…

 

Udover den episode, var det igen virkelig hyggelig at være til Marathon. Desværre regnede det en smule, så der var ikke lige så mange ude at se det, og vi var der heller ikke så længe. Jeg synes jo det er sjovt at stå at heppe, og stå og vifte med Dannebrog. Hver gang der kom danskere løbende forbi, råbte jeg ‘Kom så Danmark’, ‘Godt løbet’, osv. Folk blev så glade og jeg er sikker på at det lige har givet dem lidt ekstra energi😊

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *