Anbefaling: Unsicht bar (mørkerestaurant)

Min veninde og jeg tog for noget tid siden, på mørkerestauranten Unsicht bar. Her er konceptet, at fordi det er helt mørkt i restauranten, skærpes dine smagsanser.

Da vi kom, skulle vi (i den oplyste reception) vælge hvilken menu vi ønskede: vegetarisk, okse, fjerkræ, hav, ost eller overraskelsen. Vi valgte begge okse, og så vidste vi sådan set ikke hvad det indebar. Vi turde ikke bestille rødvin, så det blev til et par colaer.

Herefter kom vores tjener og hentede os, og bragte os ned i kælderen. Her fortalte han hvordan det kom til at foregå – fx måtte vi ikke gå rundt alene derinde, selvfølgelig ikke bruge noget der kunne lyse, osv. Han førte os ind i et mørkt rum, lukkede døren, og åbnede døren til restauranten. Der var HELT mørkt. Vi skulle gå med hænderne på skuldrene efter hinanden derinde. Det var mega grænseoverskridende og vi følte hele tiden at vi var ved at gå ind i noget. Vi hvinede og grinte.

Vi blev placeret ved et bord, hvor efterhånden fik serveret de tre retter – forret, hovedret og dessert. Da jeg var bange for at spilde på min hvide skjorte, tog jeg den af! For helt ærlig, der var jo ikke nogen der kunne se mig alligevel:)

Det var simpelthen så mærkeligt at spise uden at kunne se. Vi stak og stak og stak med gaflen for at få noget på. Jeg havde klør fem nede i retten hver gang, for at mærke hvad jeg skulle stikke efter, og af en eller anden grund, havde jeg mere lukkede øjne end åbne.

Maden syntes vi faktisk var rigtig god, dog med undtagelsen af desserten som var lidt for syrlig efter vores smag. Da maden blev serveret fik vi ikke at vide hvad det var, så vi anede altså ikke hvad vi spiste, udover at det var noget med oksekød.

Det var en rigtig sjov oplevelse, og det vil jeg anbefale alle at prøve (nok ikke med børn). Vi havde en rigtig sjov aften, og da vi kom ud i lyset igen, var det som at vågne efter en tung lur. Vi var lidt rundt på gulvet, og missede med øjnene.

En 3-retters menu kostede 60 euro, så det er helt okay.

Nu undrer du dig måske over, hvordan tjenerne kunne finde rundt derinde, og det skal jeg fortælle dig: De er blinde! De er vant til at gå rundt i mørket, så det var ikke noget problem for dem. Det synes jeg er ret sejt, og fedt med et anderledes job til folk med dette handicap.

 

2 meninger om “Anbefaling: Unsicht bar (mørkerestaurant)”

 1. Hej Tina,

  Er helt enig med dig: Det er en super sjov oplevelse at spise på Unsichtbar.

  Vi prøvede det på Valentines Day et par år tilbage – og min kæreste vidste ikke, hvad vi skulle. Menukortet har nogle lidt spøjse navne, så hun mistænkte mig faktisk for at have hevet hende med på stripklub 😀 Mistanken blev forstærket, da et par kom løbende ud fra restauranten – og kvinden skældte og smældte på manden over at have inviteret ham sådan et sted hen 🙂 Jeg måtte derfor røbe, at det var noget med mad, før min kæreste også fik kolde fødder – og efter at have valgt “menu” blev vi også ført ind mørket.

  Aftenen var super hyggelig og sjov – men knap så romantisk, som jeg måske havde forestillet mig. Min anbefaling er derfor, at man besøger Unsichtbar med venner/veninder – eller som par – men uden forventningen om, at det bliver super romantisk 🙂

  Jeg valgte deres Suprise – og fik lidt af hvert at spise. Synes ikke, at jeg blev helt mæt – men maden smagte rigtig fint.

  Dbh Peter

  1. Hej Peter,
   tak for din kommentar.
   Kunne godt forestille mig at det ikke var det bedste sted til en romantisk oplevelse. Håber ikke din kæreste også løb skrigende derfra:)
   Mvh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *