Anbefaling: Tempelhof lufthavn

Hvornår har du sidst gået midt på en landingsbane?

Tempelhof lufthavn i det sydlige Berlin, var indtil 30.oktober en aktiv lufthavn. Den blev lukket efter flere års overvejelser, da kapaciteten var for lille, og muligheden for udvidelse ikke var til stede, da lufthavnen ligger midt i et beboelsesområde.

Lufthavnen var et vigtigt punkt i den kolde krig.

I dag fungerer den nedlagte lufthavn som en slags park. En kæmpe park. Hvis man blot kigger på stedet, er det ikke noget særligt. Store landingsbaner med græs i mellem. Ingen træer, søer eller legepladser. Bare masser af plads! MEN, det er bare en helt særlig følelse at gå på de store landingsbaner og mærke vinden i ansigtet og se den store lufthavnsbygning.

Stedet er ideel for drageflyvning, rulleskøjteløb, skateboard og andre måder at komme rundt på. Og det perfekte sted at øve sig i at cykle, som var tilfældet da vi var der i lørdags. Sophia har nemlig lært at cykle! I lufthavnen var der masser af plads at boltre sig på for hende, og hun kørte og kørte og kørte.

Omkring på landingsbanerne finder man forskellige ting. I lørdags fandt vi en kaffebar på en cykel. Der udlejes segways, cykler og alle mulige køretøjer. Der skulle være en biergarten der, men den har vi ikke set endnu, da området er så stort, at vi slet ikke har været over det hele, de to gange vi indtil videre har været der. Så der er nok flere ting gemt derude et sted.

Stedet kan klart anbefales for oplevelsens skyld. Der er altså ikke mange der har gået rundt på landingsbaner.

Billederne giver desværre ikke et overblik over hvor stort det er. I må tage mig på ordet.

Tv-tårnet kan ses nærmest i hele byen. Her er den 7 km fra os

 

2 meninger om “Anbefaling: Tempelhof lufthavn”

  1. Hej Tina
    jeg og min familie får desværre ikke tid til at se Berlins herligheder på vores tur-retur til Tjekkiet til sommer. Men vi overnatter i Potsdam tæt på Berlin. Kender du noget til Potsdam? Og hvis du gør, kan du så anbefale et spisested?
    Mich.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *