Om at fravælge pga. køn og om at være en typisk kvinde

I sidste uge fik jeg en mail fra min tysklærer. Hun skrev at hun synes mit tyske sprog er rigtig godt, og hvis jeg havde brug for flere udfordringer, ville hun gerne lave nogle ekstra opgaver til mig.

Lige da jeg læste det blev jeg helt vildt glad. Wuhu jeg kan tysk, tænkte jeg, men så gjorde jeg noget som (desværre) er en typisk kvindeting; jeg tvivlede. Hvorfor havde hun sendt den e-mail? Hvad var bagtanken? Havde hun sendt samme rosende mail til alle de andre også? Havde hun mon læst min blog, hvor jeg på et tidspunkt skriver at jeg nok ikke får så meget ud af undervisningen? Spørgsmålene var mange, i stedet for blot at tage imod komplimenten.

I går var jeg så til tyskundervisning, og nej hun havde ikke skrevet det til alle, eller læst min blog eller haft bagtanker, hun havde faktisk ment det, og ville bare tilbyde mig flere udfordringer.

Hvor er det typisk, at jeg i mit lille hovede laver masser af forestillinger. Kender I det?

For noget tid siden var jeg ude og drikke vin med nogle andre danske mødre. Jeg kan godt lide at arrangere sådan noget, så jeg havde også arrangeret at vi igen skal ud og drikke vin på fredag.

Det har egentlig længe været planlagt, men men og Martins kalendre har ikke været talt sammen, så Martin skal også ud på fredag og drikke med nogen kollegaer.

Dette fandt vi først ud af i går. Begge vores faste barnepiger kan ikke hjælpe på fredag, og heller ikke folk jeg tidligere har snakket med. Derfor slog jeg et opslag op på en Facebookside for Danskere i Berlin. Der var flere det skrev, og til sidst stod valget mellem en pige med lidt erfaring med børn, og en fyr med meget erfaring med børn.

Jeg er ikke stolt af at sige det, men jeg fravalgte fyren, netop fordi han er en fyr. Jeg fortalte det som det var, at jeg kunne forestille mig, at hvis Astrid vågnede om aftenen og der kom en fremmed mand ind til hende, så ville hun skrige helt vild.

Han var mega forstående og tilbød at komme forbi i morgen, så børnene kunne møde ham, men synes også bare det var meget at gøre ud af det for en enkel aften. Så jeg tog altså den nemme løsning, og valgte at hyre pigen til at komme og passe børnene på fredag, så moren og faren kan komme lidt ud. Det glæder vi os til, men jeg har det altså ikke godt med at fravælge nogen pga deres køn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *