Børn og gaver

NU er der ikke mange dage til jul, og igen i år, har vi herhjemme snakket om det med gaver til børn.

Allerede da Sophia kom til, var Martin og jeg enige om, at så længe de er så små, behøver de ikke mange gaver.
Vores børn får hvad de har brug for året rundt. Astrid arver stort set alt fra Sophia, så hun får ikke så meget nyt. Det fungerer fint – de får overhovedet ikke alt det de peger på, men de mangler heller ikke noget. Alle de praktiske ting som dyner, hjemmesko osv, vil vi hellere købe når de har brug for det, da vi oplever at det bliver for uoverskueligt for børnene at skulle åbne og forholde sig til så mange gaver til højtiderne.
Når det kommer til jul og fødselsdage, plejer vi altså ikke at gøre så meget ud af pigernes gaver fra os. Da Sophia fyldte 1 år, fik hun en træfigur som hun altid kan have, og sidste år, fik hun en gyngehest fra genbrug.
Her er Sophia juleaften 2014
I år har pigerne tilsammen fået en sækkestol, som de kan slænge sig i med en bog eller foran fjernsynet. Sækkestolen har de altså fået, og når jeg tæller sammen, får Sophia nok max 8-9 gaver juleaften. Det er rigeligt! Vi tænker hun får en gave om morgenen den 24., til frokost og om eftermiddagen, så hun har tid til at fordybe sig lidt i gaven (og det gør Astrid selvfølgelig også).
Sidste år til jul, da Sophia havde pakket den første gave op, gad hun ikke de andre gaver, og løb rundt og legede med den kæphest som var hendes første gave. Derfor ser vi ikke nogen grund til at hun får alverdens gaver. Derfor foretrækker vi få, men gode gaver. Bl.a. ved jeg at Sophia får et løbehjul (tror jeg) og et kamera til børn.
En anden grund til at vi gerne vil begrænse pigernes antal gaver, er pga pladsmangel. De har så meget legetøj i forvejen, så der er simpelthen næsten ikke mere plads på deres legeværelse. Heldigvis er julen også en god anledning til at få ryddet ud i hvad de bruger og ikke bruger.
Astrid nævner jeg ikke så meget her, men som 1 årig har vi ikke gjort os så mange erfaringer med gaver til hende endnu. Hun er nok stadig på det stadie at hun interesserer sig mere for papiret end for gaverne, og derfor ønsker hun sig også kun få, men gode gaver.
Hvordan er det med Jeres børn – elsker De gaver i hobetal, eller begrænser I dem også?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *