Juletraditioner

Vi havde en skøn jul!
Jeg havde hver dag sørget for at se et hold venner eller familie. Vi gad nemlig ikke stresse, for det kan man hurtigt komme til, når man sjældent er hjemme og har mange man gerne vil mødes med.
Og det gik så fint. Vi har virkelig bare hygget os, og nydt at være sammen med folk, og tiden er bare gået så stærk.
Det hele startede dog ikke som planlagt, da vores planlagte 4,5 timers køretur til Danmark, kom til at vare 7,5 time i stedet, på grund af en spærret motorvej. Godt vi havde en stor madpakke med:)

Hvert år skiftes vi til at holde jul med Martins og min familie. Vores familier bor så langt fra hinanden, at vi kun er i én landsdel til jul. Ellers bliver det alt for stressende. Så i år var vi altså hos min mor og hendes mand.

Jeg vil lige kort fortælle om de traditioner vi har.
Den 23. pynter jeg juletræ. I år fik Sophia lov at hjælpe, men ellers er det kun mig der må røre det træ. Om aftenen kommer mine søskende og deres familier, samt min Bedste hjem i mit barndomshjem, hvor vi spiser risengrød. De sidste par år er traditionen blevet udvidet til også at bestå af hotdogs, da de kære mænd ikke anser risengrød for værende ordentlig mad (hvilket for mig er helt uforstående, jeg elsker det).
Den 24. er jeg om eftermiddagen i kirke med en barndomsveninde. Vi sidder bagerst i kirken, så vi kan holde øje med alle der kommer. Sætninger som “Guuud hvor er hun blevet stor”, “Hvem er det nu lige det er?” “Har du hørt at….”,, osv bliver brugt i stor stil.
Om aftenen spiser vi and, brunede og hvide kartofler, sovs, franske kartofler, rødkål og gammeldags hvidkål (sønderjysk specialitet). Og så selvfølgelig risalamande.
Da jeg var barn, skulle vi så ud og lede efter julemanden. Mens vi var afsted, kom han ind af havedøren og lagde gaver under træet, helt uden at den voksne der var tilbage med opvasken opdagede det. Det ville vi også prøve i år. Desværre var der virkelig dårlig vejr, så vi nøjedes med at gå ud i skuret og ud på vejen for at kigge efter ham. Men han havde sørme snydt os igen, og var kommet med gaver uden vi havde opdaget det. Sophia var dog ikke helt overbevist om at han var gået, så hun skulede resten af aftenen hen mod døren.
Efter nogle sange (hvor vi kun kan huske 2 vers af hver sang), pakker vi gaver op på skift.

Den 25. mødes vi med hele min mors familie til eftermiddagskaffe. Vi er oppe på at være 27 personer, så i år var det flyttet til forsamlingshuset, i stedet for at være privat. Først får vi eftermiddagskaffe, så spiller vi banko, hvorefter vi går en tur. Dernæst er der så tid til julefrokost.

De eneste minusser der har været i julen var at få Astrid til at sove – det er igen en kamp. Og i kampens hede, hamrede hun sit hoved i mit, så jeg nu går rundt med et sæbeøje! Så fint!
Ellers håber jeg at I alle har haft en lige så dejlig jul som vi har haft.

Da der er lidt problemer med billederne på vores kamera, må I have billeder tilgode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *