Iværksætteri

I sidste blogpost, skrev lovede jeg at jeg ville skrive dagen efter, og fortælle om vores ferie nummer to. Det fik jeg ikke gjort. Undskyld. Men som nogen måske har bemærket på facebook, så har jeg gang i noget nyt.

Jeg er efterhånden ved at være lidt træt af, ikke at have noget at gå op i, og jeg har tænkt mange tanker om, hvad jeg skulle give mig til. Det med at søge et “rigtig” job har selvfølgelig været på tale. Men den frihed og fleksibilitet vi har, vil vi bare ikke gerne give slip på. Og det vil man skulle ved et “normalt” job.

Min drøm har altid været at være selvstændig. På den ene eller anden måde. Hvis vi var blevet i Hinnerup, havde jeg planer om at starte noget der, men nu er vi altså i Berlin, og forleden fik jeg en idé!

Min veninde var på besøg, og hun købte en masse cremer og hårprodukter med hjem, fordi det bare er billigere hernede. Så tænkte jeg, om man ikke blot kunne lave en tysk webshop med disse produkter, og sælge det til Danmark. Så det er det jeg er startet med.

Jeg aner jo virkelig ikke noget som helst om at starte en webshop. Jeg aner ikke engang hvor jeg får produkterne fra. Aner heller ikke noget om lovgivningen, for den er jo på tysk. Men inden jeg begynder på alt det “svære” vil jeg teste om der overhovedet er et markede for det. Derfor har jeg lavet en lille webshop på facebook Hausfrau shop. Jeg starter altså ikke med noget lager, men går fysisk ud og køber varerne i butikken, når der kommer en ordre ind. Priserne er en smule højere end i butikkerne, da der også skal være til emballage og fragt.

Det tager virkelig meget af min tid dette projekt, men jeg synes det er vildt spændende. Hvis du nu sidder og kender nogen der har erfaring med en webshop, eller på nogen måder kan hjælpe mig, så sig endelig til. Du får også en stor virtuel krammer, hvis du liker min shop, og et endnu større kram, hvis du også deler den.

Tag et kig rundt i shoppen og se om det er noget for dig. Har du en favorit parfume, mascara, øjnskygge, osv. som ikke er at finde der, så giv besked, så finder jeg gerne ud af om den er billigere hernede:)

Er I sommerklar? – Underholdning til rejsen

Indeholder affiliatelinks

Nu varer det ikke længe før skolernes sommerferien begynder. I Danmark vel at mærke. Hernede starter den først sidst i juli.

Vi er i år blevet beriget med to gratis ferier, forærende af diverse bedsteforældre.

I uge 28 skal vi ca. 20 personer afsted i stor sommerhus på fyn. Det bliver mega hyggeligt. Gang i den, men hyggeligt. Der er pool, masser af børn, og forhåbentlig godt vejr. Den næste ferie fortæller jeg om i morgen.

At køre fra Berlin til fyn tager vel en 5-6 timer med pauser. Derfor er det vigtigt at børnene (og forældrene) er godt underholdt. Det er der heldigvis rigtig mange muligheder for:

  • Netflix – selvfølgelig. Det er super fedt at man nu kan downloade sin yndlingsserie eller film, så der er underholdning i timevis. Se evt. mit tidligere indlæg med Netflix anbefalinger og få inspiration.
  • Viaplay – giver ligesom Netflix, mulighed for at downloade dine yndlingsprogrammer. Hvad enten det er reality, tv-serier, film eller børneunderholdning. Hvad med noget “How I met your mother?”, “Find Dory” eller “The Blacklist” (alle tre kan anbefales)? Den første måned kan man prøve gratis – helt uden bindinger. Lige HER.
  • Mofibo og Storytel har sådan cirka samme koncept. Lydbøger og e-bøger online. Slut med at fylde kufferten med tunge bøger, nu behøver man blot en app. Det er sgu da smart. Jeg har ikke afprøvet disse endnu, men det skal jeg, da man kan afprøve begge i 14 dage, for 0 kr. Uden bindinger. Jeg har tidligere skrevet at der er mange bøger jeg gerne vil have læst, og det er stadig tilfældet.
  • Podcasts – jeg er for nylig begyndt at høre meget podcast. Derhjemme, når jeg er ude – hele tiden. Hvis jeg hurtig skal anbefale et par stykker vil jeg sige Mads & monopolet (selvfølgelig), Morten Resen – startup, Voksen ABC podcast og Third Ear x Politiken – “Kvinden med den tunge kuffert”. Man kan både lærer, men også underholdes af podcast, og det er fedt.
  • Apps til børn. Her har jeg faktisk ikke særlig mange jeg kan anbefale, da vores børn ser youtube eller Netflix og Viaplay. Udover disse, har jeg faktisk kun Ramasjang appen, men der findes så mange derude. Det er bare med at google sig frem til det.
  • Til allersidst vil jeg anbefale det bedste – nemlig, gode, gammeldags bilspil. Martin og jeg spiller ofte “20 spørgsmål til professoren”. Ellers er fællessang også et hit, og hvad man ellers kan finde på. God tur:)

Parterapi

Okay, okay, okay jeg har muligvis spammet diverse sociale medier med billeder og videoer af koncerten med Dizzy Mizz Lizzy i lørdags, og det efterfølgende møde med Tim Christensen. Men det var bare så dejligt at være ude, at jeg var hel høj på oplevelsen lang tid efter.

Martin og jeg havde endelig fået tid til noget alenetid. I hverdagens trummerum får vi simpelthen ikke snakket om noget, andet end praktiske ting, og det var jeg godt træt af. Vi har flere gange aftalt at “i aften skal det være mediefri aften”, hvorefter en af os går i seng med ungerne, fordi vi er for trætte. Så i lørdags havde vi bestilt bord på Sticks´n Sushi, og uuhm hvor var det lækkert. Der var alt for meget mad, men vi kom næsten igennem. Og med en flaske hvidvin til deling, var stemningen lagt, inden vi skulle til koncert. Her fik vi også adskillige øl, og vi var ikke helt appelsinfri, da vi kom hjem ved klokken 1. Barnepigen skrev ihvertfald efterfølgende til mig, at jeg havde givet hende 50 euro for meget…

Når jeg skriver Parterapi i overskriften, så er det for at sammenligne sådan en aften med det. For vi fik snakket, og vi grinede og jokede. Det var så dejligt at vi stadig kunne få hinanden til at grine, som vi plejede at gøre. Det var alle barnepigepengene værd:)

Forstadshygge og en rabatkode

Endnu engang, nød vi i går, fleksibiliteten ved at have en hausfrau i huset. Sophia havde fået fri fra Kita, så hende og jeg tog i svømmehallen, som hun bare elsker. Da vi var godt rynkede til, købte vi lidt godter og tog hen til Martin. Her sad vi og hyggede et stykke tid. En hurtig tur forbi lejligheden, og så tog vi til forstaden. Her besøgte vi nogle danskere, som vi tidligere har mødt. De bor i hus med en lille have, og med 29 grader i går, var det et hit med et badebassin der. Martin og Astrid kom derud lidt senere, og så sad vi ellers og spiste og hyggede, mens børnene legede. Ren forstads idyl. Det savner vi. Derude kunne vi godt tænke os at bo, meeeen så skal vi vidst have solgt huset i Hinnerup og tjene flere penge. Så vi bliver i byen.

De har en pige på Sophias alder, og det var rart at se hende lege med et andet barn. Det gør hun ikke meget.

Pludselig var klokken 19, og så måtte vi hellere sige farvel. Nu venter en weekend med ren afslapning, bortset fra når Martin og jeg skal til Dizzy Mizz Lizzy koncert i aften, yeah det glæder jeg mig til.

Til sidst vil jeg bare tippe Jer om, at de hos Designkataloget.dk har 20% rabat på produkter fra Nicolas Vahe og mit eget favoritmærke House Doctor til og med i morgen, med rabatkoden SALE20.

Anbefaling: Unsicht bar (mørkerestaurant)

Min veninde og jeg tog for noget tid siden, på mørkerestauranten Unsicht bar. Her er konceptet, at fordi det er helt mørkt i restauranten, skærpes dine smagsanser.

Da vi kom, skulle vi (i den oplyste reception) vælge hvilken menu vi ønskede: vegetarisk, okse, fjerkræ, hav, ost eller overraskelsen. Vi valgte begge okse, og så vidste vi sådan set ikke hvad det indebar. Vi turde ikke bestille rødvin, så det blev til et par colaer.

Herefter kom vores tjener og hentede os, og bragte os ned i kælderen. Her fortalte han hvordan det kom til at foregå – fx måtte vi ikke gå rundt alene derinde, selvfølgelig ikke bruge noget der kunne lyse, osv. Han førte os ind i et mørkt rum, lukkede døren, og åbnede døren til restauranten. Der var HELT mørkt. Vi skulle gå med hænderne på skuldrene efter hinanden derinde. Det var mega grænseoverskridende og vi følte hele tiden at vi var ved at gå ind i noget. Vi hvinede og grinte.

Vi blev placeret ved et bord, hvor efterhånden fik serveret de tre retter – forret, hovedret og dessert. Da jeg var bange for at spilde på min hvide skjorte, tog jeg den af! For helt ærlig, der var jo ikke nogen der kunne se mig alligevel:)

Det var simpelthen så mærkeligt at spise uden at kunne se. Vi stak og stak og stak med gaflen for at få noget på. Jeg havde klør fem nede i retten hver gang, for at mærke hvad jeg skulle stikke efter, og af en eller anden grund, havde jeg mere lukkede øjne end åbne.

Maden syntes vi faktisk var rigtig god, dog med undtagelsen af desserten som var lidt for syrlig efter vores smag. Da maden blev serveret fik vi ikke at vide hvad det var, så vi anede altså ikke hvad vi spiste, udover at det var noget med oksekød.

Det var en rigtig sjov oplevelse, og det vil jeg anbefale alle at prøve (nok ikke med børn). Vi havde en rigtig sjov aften, og da vi kom ud i lyset igen, var det som at vågne efter en tung lur. Vi var lidt rundt på gulvet, og missede med øjnene.

En 3-retters menu kostede 60 euro, så det er helt okay.

Nu undrer du dig måske over, hvordan tjenerne kunne finde rundt derinde, og det skal jeg fortælle dig: De er blinde! De er vant til at gå rundt i mørket, så det var ikke noget problem for dem. Det synes jeg er ret sejt, og fedt med et anderledes job til folk med dette handicap.

 

Min første weekend i Berlin uden mand og børn (næsten da)

Sidste uge fik jeg besøg af en veninde. Det var første gang en af mine veninder kom, uden børn. Det skulle fejres.

Børnene var afsat til Martin, så da det blev aften tog vi på mørkerestaurant. Altså sådan en hvor der er HELT mørkt og man ikke kan se en hånd for sig (anmeldelse kommer). Derefter tog vi på den første, den bedste, bodega, fik selskab af min veninde Rikke et par timer og ellers fik vendt verdenssituationen over øl, drinks og smøger.

Da vi endelig vågnede og kom ud af huset næste dag, gik turen til den modsatte ende af Berlin, hvor Berlin Unterwelt ligger. Vi skulle lige være lidt kulturelle, i Berlins hemmelige tunneller. Sådan gik det bare ikke! Midt i en donut mens vi ventede på det var vores tur, fik jeg en messengerbesked fra Martin “Astrid har låst os ude på altanen. Kom hjem”. What! Jeg prøvede at ringe til Martins mobil, men han tog den ikke. Så var de nok kommet ind igen, tænkte jeg. Og da han fortsat ikke tog mobilen, prøvede jeg at ringe på messenger, men heller ikke her, var der nogen der svarede. Jeg tog det meget cool, for alt var nok under kontrol. Men af en eller anden grund, fuckede mit internet, for da Sarah forsøgte at ringe til Martin via messenger, var den altså god nok. Og børnene skreg! Så os i den første, den bedste taxi, hvor chaufføren blev bedt om at trykke på speederen, og tyve minutter senere, kunne vi redde alle mand. Vi fortjente herefter alle en is, og så kunne veninden og jeg atter drage afsted.

Denne gang tog vi til en biergarten jeg havde læst godt om. Og iiiih hvor var det bare det hyggeligste sted nogensinde. Vi fik god mad, der var god stemning, udsigt over skov og sø og da de udlejerede robåde, skulle vi selvfølgelig ud en tur.

Som afslutning på dagen tog vi i spa. Åh Gud hvor var det dejligt, det er ikke sidste gang jeg skal derhen.

Det var en skøn weekend, og jeg glæder mig allerede til min veninde kommer igen.

I morgen får vi igen besøg, og det glæder vi os også til.

God weekend…