Inspiration til Fars dag

Nu er det snart fædrenes tur til at blive fejret. I år har jeg i lang tid vidst hvad mine børns far skal have. Det er ikke noget han har sagt han mangler eller ønsker sig, men noget jeg ved han gerne vil have.

Her er lidt inspiration til en gave til fars dag. Nederst er der priser og links til tingene, og det indeholder affiliate.

 1. Jabra Sport Trådløse Hovedtelefoner. 649 kr .//2. Polar M400 m. GPS+pulsmåler. 993 kr. //3.BeoPlay – A2 Active Bluetooth højttaler. 2795 kr.//4. Abercrombie & Fitch Polo. 367.34 kr.//5. Michael Kors Gage Chronograph Watch. 1622.42 kr.//6. Hængekøje. 1695 kr.//7. Motorsport oplevelse. 699 kr. //8. Tommy Hilfiger Harlow Lace Up Plimsolls. 510.20 kr.//9. Action Camera HD. 349 kr.//10. Diplomatico Reserva Exclusiva Rum. 318 kr. //11. Giorgio Armani Acqua Di Giò Pour Homme EdT 50 ml. 485 kr.//12. Webers grillbibel. 199,95 kr. //13. Elektrisk Grillstarter 600W. 199 kr.//14. Selected Homme Slim Fit Chino Shorts. 357.14 kr.//15. Elfie Drone. 549 kr. //16. NIKE SNEAKERS HERRE. 499 kr. //17. Sous Vide Cooker – 6 l. 799 kr.//18. NEWLINE løbepakke herrer – 2 dele. 559 kr.//19. Ray-Ban Wayfarer Sunglasses. 1183.65 kr.

En kærlighedshistorie

For 9 år siden -den 25.5.2008 skete der noget stort. Jeg blev officielt kærester med ham der, den søde Martin fra Handelshøjskolen. Vi havde datet et par måneder, efter vi mødte hinanden, en aften på Heidis Bierbar.

Til bryllup i Peru

Lykken varede dog kort, da Martin allerede i juli samme år, drog til USA på er praktikophold. 6 måneder skulle han være væk. Det var en rigtig hård tid, men vi overlevede.

Årene gik, vi flyttede sammen og blev færdiguddannet.

På ferie i Egypten

På min 28 års fødselsdag i 2012, kom Martin (endelig) på knæ, og jeg sagde selvfølgelig ja.

Brylluppet var perfekt, og vi var omgivet af dem vi havde allermest kære. Datoen var igen den 25.5. Så skulle det være til at huske for alle parter.

Knap to måneder senere kom Sophia til verden.

VM i herrehåndbold i Sverige

Tiden gik, vi købte hus i Hinnerup, fik nye jobs, Astrid blev født og vi endte så i Berlin.

Vi har oplevet så meget sammen. Vores rejser, bl.a. til Peru og Thailand, har været fantastisk. Vi har delt håndboldoplevelser, været stangvisne til diverse festivaller og støttet hinanden i de svære stunder.

Nytårsaften i Aarhus

Vi komplimenterer hinanden så godt, fordi vi er så forskellige på mange punkter. Vi får hinanden til at grine, vi diskuterer og synes den anden er mega åndssvag, men vi snakker også meget om tingene. Om de vigtige ting.

Og så elsker jeg Martin. Jeg kunne ikke finde et bedre match til mig eller en bedre far til mine børn. Jeg er stolt af ham, ser op til ham og respekterer ham, og glæder mig til at dele resten af livet med ham.

Siden sidst VI

 • Har Martin fået stjålet sin mountainbike.
 • Har vi haft endnu et møde med forsikringsmægleren. 3 timer på tysk! Vi var helt færdige i hovederne bagefter.
 • Har jeg set alle (6) afsnit af ‘A handmaid’s tale’ og den er mega god.
 • Har jeg meldt mig til noget der hedder Supermamma. Princippet går ud på at man som Supermamma kan blive tildelt en nybagt mor, som man kommet med hjemmelavet mad til engang i mellem, og får en snak med.
 • Er jeg stoppet med at drikke Pepsi Max! I stedet for at få det hver dag, får jeg nu et-to glas almindelig cola 2-3 gange om ugen. Ellers drikker jeg vand.
 • Er vores opvasker gået i stykker og reservedelene kommer først i næste uge!!!
 • Har vi fået et lager af koldskål og kammerjunker fra Danmark, mums.
 • Har Martin virkelig været inde i en uheldig periode. En dag nåede han at tage 10 stop med ubahn, før han fandt ud af, at han havde glemt sin nøgle hjemme. Han måtte så tage tilbage efter den.

En af fordelene ved at være hausfrau

Er at kunne hente sine børn tidligt fra børnehave torsdag, tage i parken hvor Astrid sover, Sophia ser ipad og leger, mens jeg arbejder lidt. Medbragt er selvfølgelig et tæppe, mad og drikke. Bare fordi der er godt vejr! Fredag fik de fri, så vi igen kunne lave samme nummer. Denne gang var det dog med en veninde og hendes datter.

Særligt torsdag var det bare en helt speciel følelse. Sidde et smukt sted, med mine smukke børn, og nyde stilheden, roen og det gode vejr. Det gav bare en ro og en glæde indeni, over bare at være sammen.

Fredag fik vi besøg til søndag, og vi har bare hygget og været sammen.

Sommeren er virkelig kommet til Berlin, og det er skønt.

 

Hvad kan man egentlig nå, på en dag som hausfrau

Jeg skal ærligt indrømme, at der er stor forskel på hvor effektiv jeg er i hverdagene. I dag har været en effektiv en af slagsen, og siden 8.20-14.45 hvor børnene er i Kita har jeg nået følgende:

 • vasket bil (i en vaskehal selvfølgelig (undskyld svigerfar))
 • bestilt sommertøj til undertegnet
 • færdiggjort fotobogen om Astrids første år (lavet ved Vistaprint)
 • vasket tøj
 • hængt vasketøj op og lagt på plads igen (med 24 grader udenfor, og direkte sol på altanen hele dagen, tørre det på et par timer)
 • ryddet op
 • støvsuget
 • gjort badeværelserne rene
 • brugt virkelig meget tørshampoo (jeg bruger denne her)
 • spist frokost
 • set gårsdagens afsnit af ‘Paradise hotel’ (Tak Viaplay)
 • lavet en pizzadej (Jeg bruger denne)
 • bestill en markise til altanen
 • bestilt tid til 5 års undersøgelse til Sophia
 • snakket i telefon med Martin
 • stegt oksekød til aftenens pizza
 • gjort grøntsager klar til pizza
 • været i deichmann og købt ballerinaer til mig
 • imprægneret alle sko der trængte til det
 • vandet blomster
 • skrevet dette blogindlæg!

Anbefaling: Tierpark Germendorf

Ca. 30 minutters kørsel fra os, ligger der en dyrepark, der er et besøg værd.

Jeg havde set stedet blive anbefalet på en Facebookgruppe og sagde til Martin at det var en slags bondegård. Det var det ikke. Overhovedet ikke. Vi blev så overrasket da vi kom derud.

Stedet består af tre dele.

Den første del er der hvor dyrerne er. Der er alt fra lamaer, geder, aber til vaskebjørne og flamingoer. Dette sted er inde i en skov, hvor der var god med plads. Sophia havde sin cykel med, og der var fint plads til at hun kunne cykle rundt derinde. Astrid var helt vild med dyrerne og var meget optaget af dem alle sammen. Nogle dyr kunne man fodre, der var ponyridning og et område hvor man kunne klappe gederne.

Den næste del var dinosauerland. Her havde de lavet figurer af dinosaurer, som stod rundt omkring i en park, så det lignede deres rigtige omgivelser. Der var en kopi af en vulkan som man kunne gå op på, og der var legepladser. Igen var der masser af plads.

I den sidste del af parken, var der forlystelser, souvenirbutikker og et større spiseområde. Forlystelserne var nok mest til mindre børn, som Astrid og Sophia. Måske op til 8 års alderen tænker jeg. De fleste af forlystelserne kostede noget, men det var beskedne beløb som 0.50-1 euro.

Over alt i parken var der bænke, områder man kunne spise på og steder man kunne købe mad og drikke.

Til parken hørte der også to badesøer med. Begge søer havde en lille strand, så blev det for varmt kunne vi tage en dukkert. Derudover var der en hundepark og mulighed for at leje trækvogne.

Priserne hernede er jo ofte latterlige billige. For indgangen kom vi af med 10,50 euro for os fire.

Vi var der i knap 5 timer, og vi var alle glade, men trætte (og en enkel, som i mig, var også solbrændt) da vi kørte hjem.

Jeg vil helt sikkert anbefale alle dette sted. Det er hyggeligt, billigt, og en god måde at komme væk fra storbyen på.

I kan finde mere info på deres hjemme side http://www.freizeitpark-germendorf.de/.

Glædelig mors dag

Glædelig mors dag til alle mødre derude. Hvor er det fedt med en dag hvor vi fejrer hvor top seje vores mødre er. Jeg har ihvertfald en sej en af slagsen. Hold nu op, tænk at hun har kunne holde mig ud, da jeg var teenager. Jeg var ikke sød! Undskyld mor! Mine egne børn kommer på kostskole til den tid. Eeeej de gør da ej, men for satan hvor kan, især, teenagere kan være slemme.

Mors dag plejer vi ikke at praktisere så højt herhjemme, men i dag synes jeg der blev gjort lidt ekstra ud af det.

Vi startede dagen (klokken 5, Astrid og mig) med koldthævede boller og gaver. De havde været gode mine børn og mand. Jeg fik min yndlingsparfume, slik, en tegning fra Sophia og en hjemmelavet “bathbomb” som børnene gav mig. Derefter fik jeg lov til at sove en god, lang lur, og så tog vi på udflugt. Vi tog på, hvad jeg troede var en slags bondegård, lidt uden for Berlin. Stedet var fantastisk, og jeg skriver snarest en anbefaling dertil. Vejret var skønt – 22 grader. Vi var der i 5 timer, så på vej hjem i bilen, blev der ikke sagt mange ord, og den ene så mere træt ud end den anden.

Da vi kom hjem grillede vi hurtigt lidt mad, og om lidt skal børnene i seng og de voksne skal slænge sig på sofaen. Martin har lige sat Tina Dickow på højttaleren, for min skyld siger han. Sødt.

Håber i alle har haft en dejlig søndag og givet jeres mor et ekstra klem i dag.

Sophia sad og lavede denne tegning den anden dag, som var til Mors dag. Er det ikke spøjst hvor det ligner hun skriver “mor” i midten og “Moa” for oven?

Affilihvadfornoget?!

Som nogen måske har bemærket, er jeg begyndt at bruge affiliatelinks engang i mellem. Måske har du set det blive brugt hos andre bloggere, og undret dig over ordet. Jeg vil lige forklare hvad det går ud på.

Kort sagt, så melder bloggeren sig til et affiliatenetværk.  Ved at sætte et link ind man får fra det netværk, kan linket spores tilbage til mig. Jeg får så en fortjeneste ud af det, da jeg har henviste dig til deres hjemmeside.

Her er nogle eksempler på affiliate:

Mofibo – en app med tusindvis af bøger og lydbøger. Man kan prøve 14 dage helt gratis, uden at binde sig. Melder du dig til gennem linket HER tjener jeg et mindre beløb. Jeg tænker selv at jeg skal afprøve de 14 dage, for jeg er simpelthen en dør til at få læst bøger, selvom jeg elsker det. Overvejer også at købe abonnementet, for der er så mange lydbøger jeg gerne vil igennem, og så er det bare god underholdning når vi kører til og fra Danmark. Derudover kan jeg jo ikke få de danske bøger hernede, og jeg vil rigtig gerne læse Papmaché-reglen af Hella Joof

 

Et andet eksempel er All2day.dk som har samlet alle tilbuddene fra dealsider som sweatdeal.dk og downtown.dk. Her tjener jeg på det, blot i tilmelder jer deres nyhedsbrev HER (meld jer til nederst i højre hjørne, hvis i ser med fra en PC), så gør lige det, ikke:)

 

Sweetdeal kører t.o.m. 31/5-17 en kampagner, hvor du kan få 50 kroner i rabat, hvis du køber noget på deres side. Hvis du trykker på et af mine links her og køber noget derinde, tjener jeg noget igen. Helt uden at det koster dig ekstra. Smart hva´:)

Det sidste jeg vil fortælle om, er direkte links, som jeg fx brugte i indlægget om Mors dags gave.

Her kan jeg linke til et bestemt produkt, som fx denne vildt flotte Kähler vase. Hvis du trykker dig ind på den og køber den, eller købe noget andet fra hjemmesiden du bliver henvist til, tjener jeg en procentdel af det. Igen uden at du får ekstra omkostninger ved det.

Ellers kan jeg linke direkte til en hjemmeside, fx Matas, hvor princippet er det samme som ovenstående.

 

Så jeg håber i tager godt imod disse links, da jeg så kan påstå jeg tjener bare lidt penge:) Jeg bruger dem selvfølgelig kun når det er relevant for mig og for jer.

Anbefaling: Tempelhof lufthavn

Hvornår har du sidst gået midt på en landingsbane?

Tempelhof lufthavn i det sydlige Berlin, var indtil 30.oktober en aktiv lufthavn. Den blev lukket efter flere års overvejelser, da kapaciteten var for lille, og muligheden for udvidelse ikke var til stede, da lufthavnen ligger midt i et beboelsesområde.

Lufthavnen var et vigtigt punkt i den kolde krig.

I dag fungerer den nedlagte lufthavn som en slags park. En kæmpe park. Hvis man blot kigger på stedet, er det ikke noget særligt. Store landingsbaner med græs i mellem. Ingen træer, søer eller legepladser. Bare masser af plads! MEN, det er bare en helt særlig følelse at gå på de store landingsbaner og mærke vinden i ansigtet og se den store lufthavnsbygning.

Stedet er ideel for drageflyvning, rulleskøjteløb, skateboard og andre måder at komme rundt på. Og det perfekte sted at øve sig i at cykle, som var tilfældet da vi var der i lørdags. Sophia har nemlig lært at cykle! I lufthavnen var der masser af plads at boltre sig på for hende, og hun kørte og kørte og kørte.

Omkring på landingsbanerne finder man forskellige ting. I lørdags fandt vi en kaffebar på en cykel. Der udlejes segways, cykler og alle mulige køretøjer. Der skulle være en biergarten der, men den har vi ikke set endnu, da området er så stort, at vi slet ikke har været over det hele, de to gange vi indtil videre har været der. Så der er nok flere ting gemt derude et sted.

Stedet kan klart anbefales for oplevelsens skyld. Der er altså ikke mange der har gået rundt på landingsbaner.

Billederne giver desværre ikke et overblik over hvor stort det er. I må tage mig på ordet.

Tv-tårnet kan ses nærmest i hele byen. Her er den 7 km fra os

 

Siden sidst V

 • Har vi haft den mærkeligste  diskussion herhjemme. Forhistorien er at jeg normalt sover i soveværelset med Astrid, og Martin og Sophia sover på børneværelset samme. Men det prøver vi at ændre på. Diskussionen kom så da Martin i går havde lagt sig i “min” side af sengen. Han påstod hårdnakket at den side havde han altid sovet på, og jeg stod selvfølgelig ved min mening om at det var min side. Vi havde begge et par argumenter til hvorfor det var vores side, men vi er stadig ikke blevet enige. Faktum er bare at jeg i hvertfald ikke kunne falde i søvn i den “forkerte” side af sengen. Sjovt som en af os (Martin) har fået en hjerneblødning angående dette og ikke kan huske det.
 • Har vi i dag haft et 2 timers møde med en forsikringsmægler. På tysk! Ich bin stolz.
 • Har Astrid haft feber i denne uge. Som det dog ses på billedet nedenunder, var hun hurtig ovenpå igen.
 • Kom børnene i dag hjem fra børnehave dødtrætte. De græder på skift. Er det snart mandag igen?!
 • Har vi haft besøg sidste weekend, og det var mega hyggeligt. Vi elsker besøg.
 • Har vi bestilt koncertbilletter til Dizzy Mizz Lizzy i Berlin. Det bliver feeeedt. Dog mangler vi en barnepige. Vi har ikke spurgt nogen af de faste endnu, for det bliver så dyrt. Så hvis nogen vil have en tur til Berlin betalt, så betaler vi gerne, mod at i passer børn en aften og nat:)
 • Er Astrid endelig begyndt at sige noget.
 • Er vi blevet “onkel og tante” til 6 bomuldshundehvalpe. How cute is that…
Er styks cute hundehvalp
Sådan kan man også se ud når man er syg
Det er ikke kun de voksne der nyder besøg…