Søvn!

Jeg har hver dag i denne uge, planlagt at skrive et indlæg. Planlagt, men er aldrig nået til det punkt hvor tiden og overskuddet var til det. Og det er endda selvom børnene har sovet i børnehaven for første gang i denne uge, og Martin har været i aftenvagt, og dermed hentet dem i børnehave.
Jeg har ellers haft mange ting at fortælle, men det har jeg glemt igen. Det har nok ikke været vigtigt. For det eneste vi tænker på lige nu (eller i hvertfald mig) er Astrids sovemønster.
De startede med at sove i børnehaven i tirsdags. Det er gået fint hele ugen, bortset fra onsdag, hvor Sophia græd da de skulle sove.
Min teori er, at Astrid simpelthen ikke får nok søvn i løbet af dagen.
De putter børnene mellem 12.30-13 og vækker dem igen kl. 14, da de skal være klar til mad kl. 14.30. Astrid er ellers netop begyndt kun at sove én gang om dagen, men til gengæld en lur på 2-3 timer. Nu bliver hun spist af med max halvanden times lur, og det kan mærkes. Ikke på at hun er træt, men på at hun er OVERtræt. Vi taler om mange, mange timers ulykkelig skrigeri, hvor intet hjælper. Både om aftenen og om natten. En nat var hun vågen fra 01.30-4. I går aftes vågnede hun kl. 21, var vågen til midnat, hvor hun stort set SKREG hele tiden. Sophia sov ikke kl. 21, og det var selvfølgelig svært for hende at falde i søvn med en skrigende lillesøster. Resultatet af det ses på billedet.
Astrid vågnede så igen kl. 4, hvor hun heldigvis kunne spises af med Baby Einstein på youtube.
Som sagt har Martin været i nattevagt denne uge, så da det nærmede sig fyraften i går, fik han besked på at købe noget is på vejen hjem, hvori jeg kunne drukne min selvmedlidenhed.
Da han kom ind af døren fik han Astrid, og 10 minutter senere sov hun. De sov så inde i legeværelset, så jeg kunne få noget søvn. Jeg er nemlig alene med børnene indtil søndag, da Martin har besøg af nogle venner.
Nu vågnede Astrid som sagt kl. 4 i morges, så hun er lige nu igang med sin anden lange lur. Jeg krydser fingre for at søvn avler søvn.
God weekend herfra.

 

En off-dag på kontoret

Ligesom enhver anden, kan jeg også blive træt af mit ‘arbejde’. I dette tilfælde mine børn.

Jeg tror ikke man behøver være hausfrau for nogle gange at ønske sine børn hen hvor peberet gror. Nogle kunne ikke drømme om at være væk fra sine børn, og så er der en som mig, som virkelig godt kunne bruge noget voksen og/eller alene tid. Og så er det dem der ikke vil indrømme det😜
Sådan en OFF-dag havde jeg her i eftermiddag. Mit humør var virkelig dårligt da vi tog ud på udflugt, og fortsatte et par timer. Mit hoveder orker bare ikke at blive ved med at sige til Sophia hun ikke må kravle rundt på sæderne i ubahn. Eller insistere på at hun skal blive siddende ved bordet når Astrid stadig spiser. Eller gøre rent efter Astrid når hun har spist. Og generelt prøve på at sørge for at hun ikke spilder så meget. Eller passe på Astrid på legepladsen. Osv, osv.
Jeg har været meget sammen med børnene i lang tid, og bevares vi hygger os, og imens Astrid sover middagslur er Sophia og jeg begyndt at lave kreative projekter, og det er noget så hyggeligt.
De er fortsat kun i KiTa tre timer om dagen, hvor jeg lige kan nå det mest nødvendige. KiTalederen bliver ved med st skubbe datoen for hvornår de skal begynde at sove derhenne, og mit tyske er bare ikke godt nok til at jeg kan modargumentere. Eller det vil sige, at da hun i denne uge flyttede datoen for tredje gang, blev det mig for meget, og jeg måtte på mit fineste tysk, sige at det at det altså ikke gik. Så nu prøver de at sove derhenne på tirsdag for første gang (i stedet for 1. november, som hun ville flytte det til).
Og ved i hvad? JEG GLÆDER MIG. Husholdning bliver altså ikke fokuspunkt i næste uge, det bliver MIG! Ihvertfald fra 9-15😊
Måske er det også fordi Martin næste weekend får besøger af nogle kammerater, og han har lavet det fedeste (hemmelige) program til hvad de skal lave. Jeg er så misundelig. Tre dage hvor han bare skal være sammen med dem og te sig tosset. Det vil jeg også.
Mit nyeste julegave ønske er en miniferie HELT ALENE. Kun mig. Ingen mand. Ingen børn. Bare mig! Inspirationen til dette, kom fra en blogger jeg følger. Hun skal afsted på sin anden aleneferie til Tunesien i december.
Nå, men humøret blev da vendt hen mod aftenen, og Martin tilbød at jeg kunne få alenetid i morgen, men det var jeg umiddelbart takket nej til, da jeg håber jeg får noget alene i næste uge. Kryds fingre for det!😊

Billeder fra Danmark

Så har vi været hjemme igen i nogle dage, og det har været dejligt.
Astrid sover igen godt om natten, og har ikke sagt et kuk de sidste to nætter, så det håber vi fortsætter.
I går startede de i KiTa igen, og det gik rigtig fint. Jeg havde nu frygtet at de bare ikke ville være der, men begge børn var glade, og det samme var de i dag.
Her er lidt billeder fra vores tur i Danmark
Smukke Simone – pigernes kusine på Martins side
Den lige så smukke Anne – en af de få Astrid gad være hos
Roslev
Jeg kunne simpelthen ikke lige lade være med lige at hive lidt ukrudt op da vi var i Hinnerup…
Kusiner der er ude og heppe til Skolernes motionsdag i Møgeltønder
Sophia lærer Mille en ting eller to
Otto og Astrid

Homebound

Vi er kørt fra Bylderup og skal lige besøge det sidste familie i Gråsten, inden snuden går mod Berlin. Heldigvis er der kun ca. 4 timers kørsel fra Gråsten til Berlin, så det er overskueligt.

Det har været en dejlig ferie i Danmark. Vi har fået set en masse dejlige mennesker, men der er også en masse vi ikke har nået at få set. Astrids skrålen om aftenen og natten har nok været et tegn på at der skete for meget, så jeg har også prøvet at begrænse besøgene en smule. Og Gud hvor var det dejligt at Martin har taget dem et par nætter – det var så tiltrængt.

Jeg har ikke fået taget så mange billeder, men der kommer nogen op på bloggen på et tidspunkt.

Som sagt er vi snart på vej hjem. Martin kører (jeg har kørt rigeligt), så jeg skal helt sikkert se det nye afsnit af serien SKAM. I kan finde første afsnit af 3. sæson HER

Update på Danmarksturen

Vi har været i Danmark siden i torsdags, og vi nyder det.
Turen hertil gik rigtig fint. Der var en ung pige med, som havde brug for et lidt fra Berlin. Hun sad på bagsædet med Astrid, og sørgede for hun ikke græd.
Vi havde en enkel tissepause i Tyskland og da vi nåede til Danmark tog vi på McDonalds hvor børnene kunne få brugt noget energi i deres lille legeland.
Det tog 8 timer fra Berlin til Roslev, og Sophia så nok iPad i 6/8 timer🙈

Vi laver ikke så meget andet end at være sammen med familie og venner, og det er skønt.
P.t. er vi i Hinnerup hvor vi har besøgt Sophias tidligere børnehave og Astrids dagplejer. Så har vi hygget med naboerne og besøgt en af mine veninder.

I morgen tidlig kører vi til Sønderjylland. Vi henter Martin i Vejle, hvor han har overnattet efter han kommer med fly til Billund i aften. Og SÅ er det altså hans tur til at have børnene!!
Selvom vi nyder at være afsted, så trækker det også tænder ud på morkontoen. Hovedsageligt fordi Astrid bare ikke vil sove om aftenen. Hun SKRIGER helt hysterisk og det tager timer at få hende til at i søvn. Da vi alle tre sover sammen, holder hun også Sophia vågen.
Jeg kan ikke finde ud af hvorfor hun skriger så meget, synes ikke det er noget der hjælper, udover at sætte Baby Einstein på mobilen, og lade hende ligge og se det. I går tog det ‘kun’ halvanden time at få hende til at sove. Det må betragtes som en succes😳

Turen går til Danmark

I morgen kl. 8 drager ungerne og jeg mod Danmark – nærmere bestemt Roslev!
Martin bliver hernede da han skal arbejde, men heldigvis er der en pige der skal køre med. Hun må sidde og underholde Astrid i alle 7-8 timer😳
Fredag skal jeg til 30 års fødselsdag i Århus og jeg GLÆDER mig til at komme ud og blive luftet lidt – tøjkrisen har dog meldt sig. Jeg har booket en lejlighed på AirBnB, så jeg skal simpelthen bare slappe af og måske løse tøjkrisen, inden festen om aftenen.
Lørdag tager jeg igen til Roslev, hvor vi bliver til mandag.
Mandag tager vi til Hinnerup, hvor vi må bo i huset. Vi har bl.a. planlagt en aftensmadsaftale med en god veninde, legeaftaler med naboerne, og besøg i den gamle børnehave og dagplejer.
Onsdag eller torsdag tager vi til Sønderjylland, hvor den også står på hygge med familie og veninder, samt en 80 års fødselsdag hos min Bedste.
Jeg glæder mig til at komme hjem til veninderne, det er lang tid siden jeg har set dem. Selvfølgelig også familien, men vi sås for halvanden måned siden, så der er savnet ikke så stort endnu.

Nu er de to krabater endelig puttet – så kan jeg lige få pakket det sidste, inden sengen kalder.

På plads

2 måneder har vi boet her, og vi er endelig ved at være på plads.
Vi mangler at få en enkel lampe op, tv-møblet og et par billeder. Det er dog ikke helt så lige til med en lofthøjde på ca. 3,5 meter og vægge så hårde, at det kostede 2 bor at bore 8 huller. Så det er altså kun det mest nødvendige der kommer op.
Her er lidt billeder af vore nye hjem – og de som kender mig, ved at der sjældent er så ryddeligt som på billederne, men som i kan se, har jeg to søde hjælpere. Sophia er i hvert fald blevet glad for at hjælpe med at gøre rent, og vil især gerne vaske gulv og hjælpe sin mor med at gøre badeværelserne rene.